Som Refugi

Cal Manco és la casa d’acollida per a joves migrants sense referents que Càritas Diocesana de Girona va posar en marxa en el marc del projecte Som Refugi i amb el suport de Departament de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat de Catalunya. Durant aquest tercer any, l’equipament, ubicat en una masia de Caldes de Malavella, ha permès continuar acollint joves migrants sense referents en situació de vulnerabilitat, que prèviament havien estat tutelats per l’Administració.


La majoria d’aquests joves van arribar des del Magreb i de països subsaharians quan encara eren menors, sovint sortejant situacions de perill i vulnerabilitat. L’equipament acull joves que han acceptat voluntàriament ser part d’aquest projecte d’atenció integral i que han pres el compromís amb els itineraris programats per l’entitat, que inclouen suport en els processos per regularitzar la documentació, formació, orientació laboral i acompanyament per a la inserció al mercat laboral, entre d’altres mesures per a la inclusió.

35

persones ateses

10

permissos de treball

Finançament: Agència de l'Habitatge de Catalunya i Generalitat de Catalunya-Departament de Treball, Afers socials i Famílies-Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.