Servei d'Assessorament a l'Immigrant

Els processos migratoris exigeixen tràmits administratius i legals complexos, que s’afegeixen a les dificultats personals, familiars i emocionals que pateixen les persones migrants en situació vulnerable. Des de Càritas, oferim assessorament i suport jurídic especialitzat per resoldre qüestions relacionades amb temes d’estrangeria i ciutadania a les persones migrants i als agents socials del territori. Organitzem accions formatives i de sensibilització per a persones immigrades, professionals socials i per la societat civil, a més de realitzar un seguiment constant de la normativa vigent i la seva aplicació, per poder assessorar de manera rigorosa, i denunciar les situacions d’injustícia i indefensió entorn dels processos migratoris.

3.092

persones ateses

3.993

persones beneficiades

Finançament: Generalitat de Catalunya-Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Ajuntament de Girona, Castell-Platja D'Aro, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Consell Comarcal del Gironès-Salt i Generalitat de Catalunya-Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7% de l'IRPF.

Adaptem els projectes durant la pandèmia

La crisi sanitària ha fet augmentar el nombre de tramitacions telemàtiques amb l’administració, però moltes vegades les famílies més vulnerables no tenen els recursos o les competències digitals suficients per poder-les realitzar i no se’ls ofereix cap alternativa. El Servei d’Assessorament a l’Immigrant ha donat cobertura a aquestes situacions ampliant la seva activitat considerablement.